Ruben L. Oppenheimer

Cartoons tot leven gebracht

Opdrachtgever

Ruben L. Oppenheimer – cartoonist

Project

Flash to HTML5

In 2008 creëerde Rocketclowns de officiële site van Ruben L. Oppenheimer, in Flash. Voor die tijd werd er gebruik gemaakt van een aantal nogal nieuwe technieken, zoals door de gebruiker bestuurde parallax, een 2,5D-omgeving en omgevingsgeluidsontwerp. We hebben er ook nog een FWA ‘Site of the Day’ voor gekregen. Jawel!

Ruben was blij met zijn site en vond dat er acht jaar lang niets moest veranderen. Maar in 2016 waren sommige politieke cartoons die op de site werden gebruikt niet langer relevant, en hij nam contact met ons op voor een update. We bespraken of we zijn Flash-site zouden updaten – gecodeerd in AS2! -, of een toekomstbestendige volledige revisie van HTML5 uitvoeren, die ook mobiele apparaten zou bereiken en gemakkelijker up-to-date zou kunnen blijven.

Ruben koos voor de HTML5-versie en dit is het resultaat. Zowel Rocketclowns als Ruben zijn best wel trots op hoe het geworden is! We hebben besloten de versie uit 2008 te archiveren, omdat we die ook nog steeds erg leuk vinden. Het is te vinden op http://rubenoppenheimer.com/2008/

Tech

Web animation stack journey

Adobe Animate CC, CreateJS, HTML, css, Javascript, Greensock GSAP, WordPress.

De ontwikkeling van dit project heeft verschillende fasen doorlopen. We zijn begonnen met bouwen in Adobe Edge Animate. Toen Adobe besloot Edge stop te zetten, vonden we dat we met Edge geen echt toekomstbestendig project konden realiseren. We zijn overgestapt op puur HTML/Javascript/css.

Vervolgens heeft Adobe de naam Flash Professional omgedoopt tot Animate, en we ontdekten dat het programma naar HTML5-canvas kon exporteren met CreateJS. We wisten dat dit het ideale platform was voor Rubens project. We hebben alles wat we tot nu toe hadden gesloopt en het project opnieuw opgebouwd in Animate. Het bleek de juiste beslissing te zijn. Bouwen met Animate en CreateJS is een genot, vooral in combinatie met het GreenSock Animation Platform. En de pixel-push-prestaties van canvas zijn eigenlijk best verbazingwekkend.

Omdat Ruben delen van de site zelf up-to-date wilde houden – zoals zijn werk en klantenportfolio – hebben we een super gebruiksvriendelijke WordPress omgeving gemaakt, met onze canvas animaties er bovenop.

Likes

Facebook likes

Na de lancering van de site explodeerde Ruben’s Facebook-pagina met geweldige feedback.

Werk van Rocketclowns

In nauwe samenwerking met zijn modellen zoekt Arwe naar het moment waarop ze hun geprojecteerde zelfbeeld loslaten en laten zien wie ze werkelijk zijn.

Fotografie Richard Westerhuis

ARWE.ART

Campagnewebsite voor Mexx Youth, onze eerste 3D-website in opdracht, maakt gebruik van PaperVision3D-softwarerendering.

Everything should be XX

MEXX Youth campaign

Donemus (samengesteld uit Documentatiecentrum nederlandse muziek) is het Nederlandse instituut dat zich bezighoudt met de documentatie van hedendaagse muziek samengesteld in Nederland.

Uitgeverij van hedendaagse klassieke muziek

Donemus

“Een stem is zelden het eerste ‘instrument’ dat in je opkomt. Maar in de juiste handen, en door constante toepassing, wordt een stem de ultieme expressie door middel van geluid.”

'Uniek geluid en interpretatie'

Agnes Gosling

Rocketclowns Nieuws

After a refreshing holiday on the beaches of schiermonnikoog|And Agia Pelagia in Crete, Greece|Rocketclowns are GO!

Opnieuw opstarten na de vakantie!

Our Mobile Podcast Studio page has reached the top spot on Google for the search term ‘mobile podcast studio. Awesome! But how?

SEO: top ranking voor onze ‘Mobile Podcast Studio’ pagina

Touched is a forward thinking record label curated by Martin Boulton (aka Min-Y-Llan) and is is a non-profit label with a cause.

Touched Electronix TE 004 – nu verkrijgbaar

Our mobile podcast recording studio fits neatly in a backpack, and can be up and running in minutes. Our experienced sound engineers will ensure top quality recording and post processing.

Rocketclowns Mobiele Podcast Studio

Stel je vraag aan rocketclowns!