Ruben L. Oppenheimer

Cartoons tot leven gebracht

Opdrachtgever

Ruben L. Oppenheimer – cartoonist

Project

Flash to HTML5

In 2008 creëerde Rocketclowns de officiële site van Ruben L. Oppenheimer, in Flash. Voor die tijd werd er gebruik gemaakt van een aantal nogal nieuwe technieken, zoals door de gebruiker bestuurde parallax, een 2,5D-omgeving en omgevingsgeluidsontwerp. We hebben er ook nog een FWA ‘Site of the Day’ voor gekregen. Jawel!

Ruben was blij met zijn site en vond dat er acht jaar lang niets moest veranderen. Maar in 2016 waren sommige politieke cartoons die op de site werden gebruikt niet langer relevant, en hij nam contact met ons op voor een update. We bespraken of we zijn Flash-site zouden updaten – gecodeerd in AS2! -, of een toekomstbestendige volledige revisie van HTML5 uitvoeren, die ook mobiele apparaten zou bereiken en gemakkelijker up-to-date zou kunnen blijven.

Ruben koos voor de HTML5-versie en dit is het resultaat. Zowel Rocketclowns als Ruben zijn best wel trots op hoe het geworden is! We hebben besloten de versie uit 2008 te archiveren, omdat we die ook nog steeds erg leuk vinden. Het is te vinden op http://rubenoppenheimer.com/2008/

Tech

Web animation stack journey

Adobe Animate CC, CreateJS, HTML, css, Javascript, Greensock GSAP, WordPress.

De ontwikkeling van dit project heeft verschillende fasen doorlopen. We zijn begonnen met bouwen in Adobe Edge Animate. Toen Adobe besloot Edge stop te zetten, vonden we dat we met Edge geen echt toekomstbestendig project konden realiseren. We zijn overgestapt op puur HTML/Javascript/css.

Vervolgens heeft Adobe de naam Flash Professional omgedoopt tot Animate, en we ontdekten dat het programma naar HTML5-canvas kon exporteren met CreateJS. We wisten dat dit het ideale platform was voor Rubens project. We hebben alles wat we tot nu toe hadden gesloopt en het project opnieuw opgebouwd in Animate. Het bleek de juiste beslissing te zijn. Bouwen met Animate en CreateJS is een genot, vooral in combinatie met het GreenSock Animation Platform. En de pixel-push-prestaties van canvas zijn eigenlijk best verbazingwekkend.

Omdat Ruben delen van de site zelf up-to-date wilde houden – zoals zijn werk en klantenportfolio – hebben we een super gebruiksvriendelijke WordPress omgeving gemaakt, met onze canvas animaties er bovenop.

Likes

Facebook likes

Na de lancering van de site explodeerde Ruben’s Facebook-pagina met geweldige feedback.

Werk van Rocketclowns

Een op maat gebouwd web- en e-commerceplatform voor ontwerperscollectief We Are Muze

Verwondering creëren door innovatief Nederlands modeontwerp

We Are MUZE

Ondersteund door een audiotour geproduceerd door Rocketclowns Sound Design.

Opgenomen en geproduceerd in Studio Tweede Kamer

‘Dit is de Tweede Kamer’ tentoonstelling in het tijdelijke Tweede Kamer-gebouw

Roberto was een dierbare vriend en hoogleraar pijnbestrijding, die baanbrekend onderzoek op zijn vakgebied leidde.

Op belachelijk jonge leeftijd werd bij hem kanker vastgesteld. Tijdens zijn ziekte vond hij verlichting door rond te zoomen in onze virtuele tuin en de bezienswaardigheden en geluiden te verkennen die daar te vinden zijn.

In memory of Roberto Perez

Roberto’s Garden

ASTRON is het Nederlands Instituut voor Radioastronomie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dwingeloo in Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe.

Making discoveries in radio astronomy happen

astron.nl

Rocketclowns Nieuws

Every now and then, when we really like the outcome of one of our experiments with interactive HTML5 animation, we splash it right on the front page of our site.

Splash page archive: Januari 2016

Since the beginning of this year, we’ve been tuning and refining our WordPress development workflow

Nieuwe technologie voor websiteontwikkeling

Rocketclowns’ sound design division branches out and gets it’s own websiteand branding

Nieuwe website voor het sounddesign van Rocketclowns: olafwempe.com

Our Mobile Podcast Studio page has reached the top spot on Google for the search term ‘mobile podcast studio. Awesome! But how?

SEO: top ranking voor onze ‘Mobile Podcast Studio’ pagina

Stel je vraag aan rocketclowns!