MyDonemus

Een publicatieportaal voor hedendaagse klassieke componisten

MyDonemus

Een publicatieportaal voor hedendaagse klassieke componisten

Donemus Publishing, uitgever van hedendaagse klassieke muziek, heeft een geavanceerd portaal voor componisten gelanceerd, gebouwd door Rocketclowns. Het portaal biedt componisten de mogelijkheid om nieuwe werken te registreren.

Alle gegevens van een compositie, zoals titel, ondertitel, genre, duur, bezetting en aantal spelers, worden direct verwerkt in de Donemus database. Vervolgens start de workflow van het ondertekenen van contracten, volledig geautomatiseerd via DocuSign. Na de digitale handtekening start Donemus via de redactie het productieproces. Componisten kunnen de voortgang hiervan volgen en realtime in de portal zien wanneer het werk beschikbaar is.

Op MyDonemus staan ​​alle transacties van de afgelopen 10 jaar. Wanneer een orkest bijvoorbeeld een werk bij een componist bestelt, worden de inkomsten uit de verhuur van die bladmuziek vrijwel direct verwerkt. Bovendien is deze informatie responsive, zodat deze overal te bekijken is.

Donemus:

"Met MyDonemus zijn we internationaal toonaangevend in ons segment."

Donemus genereert inkomsten voor componisten uit verschillende bronnen, zoals de verkoop en verhuur van bladmuziek, licenties (aan bibliotheken en conservatoria) en belangrijke rechten. Daarnaast heeft Donemus aparte labelactiviteiten, waaruit componisten ook inkomsten ontvangen. Al deze inkomsten kunnen de componisten ‘live’ bekijken in hun portaal. Zij zien gedetailleerde overzichten per werk, per transactietype en per jaar. Ook is er een overzicht van investeringen/voorschotten en betaalde royalties.

Niet alleen componisten, maar ook muzikanten kunnen in het nieuwe portaal passende audio-opnames aanleveren. Ook hier volgt een volledig automatisch contractproces via DocuSign. Wanneer alle rechthebbenden zoals muzikanten, dirigent, orkest, voor akkoord hebben getekend, zal Donemus Records de release via FUGA uitbrengen op ruim 40 digitale platforms. Van singles van 3 minuten, tot avondvullende producties van een paar uur. Hedendaagse klassieke muziek van Donemus Records heeft miljoenen streams in meer dan 80 landen.

Developer notes

Olaf wempe over het ontwikkelingsproces van mydonemus

“Dit project begon met het bouwen van de publieksgerichte website donemus.nl. Hun vorige site was een vreselijke puinhoop van honderden Facebook-live-chat-plug-ins waarbij het laden van pagina’s 30 seconden duurde. Dus: ik heb het helemaal opnieuw opgebouwd.

De nieuwe site heeft alle Donemus-componisten (ongeveer 600) als aangepast berichttype. Er zijn andere berichttypen voor evenementen, releases en nieuws, en relaties daartussen kunnen eenvoudig worden ingesteld door de sitebeheerders met bidirectionele relatievelden.

Toen ik dit allemaal klaar had en het componistenportaal wilde bouwen waar de componisten een deel van die gegevens zelf zouden moeten kunnen bewerken, was het logisch om het bovenop de openbare site te bouwen, met dezelfde database. Hierdoor kon ik ook bestaande gebruikersaccount- en inlogfunctionaliteit voor de portal gebruiken. Voor de sitebeheerders heeft dit het voordeel dat ze zowel de site als het portaal vanuit dezelfde backend kunnen onderhouden.

De portal moest aansluiten op de bestaande webshopdatabase met ruim 50.000 titels en op de financiële administratiesoftware. Er werd een API gebouwd door de databaseontwerper, zodat ik toegang kreeg tot – en gegevens kon posten op basis van een componist-ID.

Om veiligheidsredenen heeft de toegang tot die API een IP-whitelist die alleen toegang toestaat vanaf het donemus.nl-server-IP. Dat betekent dat API-verzoeken niet rechtstreeks met JavaScript (client-side) kunnen worden gedaan, maar met AJAX moeten worden gedaan, waarbij JavaScript gegevens opvraagt ​​uit een PHP-script op de server. Dat was lastig te kraken, en ik geef eerlijk toe dat een deel van de AJAX-code door ChatGPT is geschreven (het eerste antwoord werkte perfect).

De volgende stap was het parseren van de onbewerkte JSON API-reactie in gegevens voor afzonderlijke jaren, afzonderlijke transactietypen, best scorende titels enz., wat behoorlijk wat JavaScript-getallen vergde, maar resulteerde in die fantastisch uitziende chart.js-grafieken.

Werk van Rocketclowns

Net zo veelzijdig als haar ontwerpen: je hoeft je niet om te kleden als je naar je afterwork diner gaat. Of het feest daarna.

Independent fashion design

Marcha Huskes

Campagnewebsite voor Mexx Youth, onze eerste 3D-website in opdracht, maakt gebruik van PaperVision3D-softwarerendering.

Everything should be XX

MEXX Youth campaign

“Een stem is zelden het eerste ‘instrument’ dat in je opkomt. Maar in de juiste handen, en door constante toepassing, wordt een stem de ultieme expressie door middel van geluid.”

'Uniek geluid en interpretatie'

Agnes Gosling

Volledige herbouw van de site met moderne technologieën, en een mooie kans om de look en feel af te stemmen op andere huidige ASTRON-websites, zoals astron.nl en science.astron.nl.

Vacaturewebsite voor astronomie-instituut ASTRON

Werken bij ASTRON

Rocketclowns Nieuws

Touched is a forward thinking record label curated by Martin Boulton (aka Min-Y-Llan) and is is a non-profit label with a cause.

Touched Electronix TE 004 – nu verkrijgbaar

After a refreshing holiday on the beaches of schiermonnikoog|And Agia Pelagia in Crete, Greece|Rocketclowns are GO!

Opnieuw opstarten na de vakantie!

Our mobile podcast recording studio fits neatly in a backpack, and can be up and running in minutes. Our experienced sound engineers will ensure top quality recording and post processing.

Rocketclowns Mobiele Podcast Studio

I recently learned about the pretty amazing JavaScript WebAudio API That’s a cool name for a Programming Interface that allows you to do all kinds of fun things with sound in your web browser.

Javascript music visualizer

Stel je vraag aan rocketclowns!