Koninklijk Conservatorium: Quality Culture

Lemniscate of Continuous Improvement

Interactieve animatie

Een complex concept inzichtelijk maken met behulp van 3D animatie

Het Lemniscaat van Continue Verbetering is een mechanisme dat door het Koninklijk Conservatorium in Den Haag wordt gehanteerd om de kwaliteit van de conservatoriumopleidingen continu te bewaken door middel van interne en externe metingen.

Door gebruik te maken van interactieve 3D-animatie wordt het concept achter het Lemniscaat, en de relaties tussen verschillende bronnen, transparant gemaakt.

Technologie

JavaScript libraries voor WebGL en animatie gecombineerd

Door JavaScript-libraries voor WebGL ( babylon.js ) te combineren met animatie-libraries ( GreenSock Animation Platform ), ontwikkelde Rocketclowns een interactieve geanimeerde 3D-applicatie die in iedere webbrowser kan draaien.

Het Koninklijk Conservatorium gebruikt deze applicatie inmiddels voor interne en externe presentaties.

Werk van Rocketclowns

Vlisco ontwerpt en produceert al sinds 1846 onderscheidende stoffen die geliefd zijn bij Afrikaanse vrouwen. De speciaal vervaardigde stoffen – Wax Hollandais, Super-Wax en Java – worden nog steeds gemaakt met aloude methoden en materialen in Helmond, Nederland.

Campagnewebsite voor VLISCO

VLISCO Hommage á l’Art

De campagnefotografie werd op locatie gemaakt en de meeste locaties zijn met en zonder modellen opgenomen. Met dit materiaal dachten we dat het een leuk effect zou zijn om de modellen één voor één in de scène te zappen, begeleid door een flits-whiteout.

Subtractieve Photoshop-tovenarij

VLISCO Funky Grooves

Ondersteund door een audiotour geproduceerd door Rocketclowns Sound Design.

Opgenomen en geproduceerd in Studio Tweede Kamer

‘Dit is de Tweede Kamer’ tentoonstelling in het tijdelijke Tweede Kamer-gebouw

Voor Koole Terminals in Rotterdam heb ik een interactieve animatie gemaakt die is ingebed in de homepage van hun nieuwe website. De animatie vertelt het verhaal van de volledige activiteiten van Koole Terminals op een manier die uitnodigt tot ontdekking.

Betrokkenheid door animatie

Koole Terminals interactieve animatie

Rocketclowns Nieuws

Our Mobile Podcast Studio page has reached the top spot on Google for the search term ‘mobile podcast studio. Awesome! But how?

SEO: top ranking voor onze ‘Mobile Podcast Studio’ pagina

Every now and then, when we really like the outcome of one of our experiments with interactive HTML5 animation, we splash it right on the front page of our site.

Splash page archive: Januari 2016

After a refreshing holiday on the beaches of schiermonnikoog|And Agia Pelagia in Crete, Greece|Rocketclowns are GO!

Opnieuw opstarten na de vakantie!

Our mobile podcast recording studio fits neatly in a backpack, and can be up and running in minutes. Our experienced sound engineers will ensure top quality recording and post processing.

Rocketclowns Mobiele Podcast Studio

Stel je vraag aan rocketclowns!