Nieuwe technologie voor websiteontwikkeling

De nieuwe WordPress-technologie van Rocketclowns voor 2020

Optimaliseren van onze WordPress-ontwikkelingsworkflow

Sinds het begin van dit jaar hebben we onze WordPress-ontwikkelingsworkflow afgestemd en verfijnd, met een paar doelen voor ogen:

  • de laadsnelheid van onze websites te optimaliseren
  • het leven van editors die met onze sites werken zo comfortabel mogelijk te maken
  • de ontwikkel- en onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden
  • in onze ontwerpen niet langer beperkt te worden door WordPress-thema’s
  • de ultieme oplossing voor afbeeldingen te vinden die voor alle klanten zou werken

Revolutie

WordPress sites bouwen met Oxygen

Een belangrijke factor in de leveringssnelheid van een WordPress-site is de builder, oftewel het thema, waarmee deze is gebouwd. Een thema kan veel redundante code injecteren om alle pagina’s er goed uit te laten zien.

Er zijn lichtgewicht bouwers en thema’s, maar één viel ver boven de rest uit: OxygenBuilder.

Zuurstof is uniek, omdat het thema’s helemaal wegneemt. In de builder voegen we de elementen toe die we nodig hebben voor de pagina, en er wordt niets anders toegevoegd. Geen opgeblazen gevoel, niet onnodig

elementen, geen ongebruikte scripts, niets.

Het resultaat: schone code met een minimaal aantal verzoeken aan de server, wat resulteert in een razendsnelle snelheid.

Bovendien krijgen we totale ontwerpvrijheid. We hoeven niet langer te vechten met de eigenaardigheden van een thema: we rollen gewoon onze eigen thema. Elk aangeleverd grafisch ontwerp kunnen wij in een mum van tijd implementeren.

Content is key

Aangepaste inhoudbewerking met Advanced Custom Fields

Nu we een mooie en schone front-end hebben, hoe zit het met het bewerken van de inhoud?

Makers en redacteuren van inhoud hebben een omgeving nodig die zo weinig mogelijk afleiding biedt, en hoeven zich geen zorgen te maken over websitetechnische details. Met geavanceerde aangepaste velden kunnen we een 100% aangepaste bewerkingsworkflow creëren, waarbij de inhoud centraal staat.

Wat het type inhoud ook is, met ACF kunnen we het maken en bewerken van inhoud afstemmen op iets dat natuurlijk en uitnodigend is.

Wij zorgen ervoor dat het er aan de voorkant geweldig uitziet.

Gratis CDN

Geoptimaliseerde afbeeldingen voor iedereen

Een andere belangrijke factor in de grootte en leveringssnelheid van webpagina’s: afbeeldingen.

Als uw site veel afbeeldingen bevat, zoals de onze, moet u de afbeeldingen zo geoptimaliseerd mogelijk aanleveren. Het optimaliseren van afbeeldingen kan handmatig worden gedaan. PhotoShop heeft hiervoor geweldige tools. Maar we willen dat editors elke afbeelding aan hun inhoud kunnen toevoegen zonder zich zorgen te hoeven maken over optimalisatie.

Er zijn plug-ins die dit voor je regelen, maar deze hebben allemaal beperkingen. Soms kunnen ze niet veel afbeeldingen tegelijk verwerken. Meestal zijn ze behoorlijk duur en vereisen ze een abonnement.

En toen vonden we static.io

Statisch is een gratis Content Delivery Network (CDN) dat de beeldoptimalisatie voor u afhandelt. Zet het gewoon aan en het werkt: uw site biedt volledig geoptimaliseerde afbeeldingen via een snel, wereldwijd CDN.

We hebben zojuist deze Statical Images-logoafbeelding aan dit bericht toegevoegd. Het origineel was 55 kB (al vrij klein), maar we lieten static.io zijn magie doen en het kwam terug op 22 kB!

Soms bestaan er dingen die te mooi klinken om waar te zijn;)

Werk van Rocketclowns

Nilssi’s unieke mix van jungle, reggaeton, grime en dancehall, en gedurfde, no-nonsense productiestijl: een pittige reis door de geest van Nilssi

Een pittige reis door de geest van Nilssi

Nilssi – High Born Voyage EP mastering

Een vernieuwde positie op het web voor Kip Gallus’ Antilounge Records, een platenlabel voor elektronische muziek uit Den Haag

Electronica-platenlabel

Antilounge

Tijdens Covid nam Ravitatie-trainer Menno Fennema een serie meditatietrainingsvideo’s op en zocht een manier om ze via de website ravitatie.nl te verspreiden.

Lidmaatschappen voor videotrainingen

Ravitatie.nl

High quality art prints webshop

High quality art prints webshop

Grandiarta

Rocketclowns Nieuws

After a refreshing holiday on the beaches of schiermonnikoog|And Agia Pelagia in Crete, Greece|Rocketclowns are GO!

Opnieuw opstarten na de vakantie!

Our Mobile Podcast Studio page has reached the top spot on Google for the search term ‘mobile podcast studio. Awesome! But how?

SEO: top ranking voor onze ‘Mobile Podcast Studio’ pagina

Rocketclowns’ sound design division branches out and gets it’s own websiteand branding

Nieuwe website voor het sounddesign van Rocketclowns: olafwempe.com

Our mobile podcast recording studio fits neatly in a backpack, and can be up and running in minutes. Our experienced sound engineers will ensure top quality recording and post processing.

Rocketclowns Mobiele Podcast Studio

Stel je vraag aan rocketclowns!