Nieuwe website voor het sounddesign van Rocketclowns: olafwempe.com

Rebranding

olafwempe.com

De geluidsontwerpdivisie van Rocketclowns vertakt zich en krijgt een eigen website en branding voor 2019. Het geluidsontwerp van Rocketclowns heeft pareltjes opgeleverd zoals ‘Roberto’s Garden’ en het audio-ontwerp voor de SuBmarine-game. Het was ook verantwoordelijk voor de mastering van vele nummers, platen en compilaties: meest recent Antilounge RecordsAntilounge 22.

Omdat al het geluidsontwerp voor Rocketclowns wordt gedaan door Olaf Wempe, en hij ook aan autonome projecten en tracks werkt, leek dit de volgende logische stap.

Project

Een nieuwe online plek voor het geluidsontwerp van rocketclowns

Geluidsontwerp zal altijd een belangrijk onderdeel zijn van Rocketclowns ervaringsontwerp, en Olaf zal blijven werken aan Rocketclowns geluidsontwerpprojecten.

Met de groeiende vraag naar onafhankelijk compositie- en geluidsontwerpwerk, vond Rocketclowns dat een aparte aanwezigheid op het web voor Olafs geluids- en muziekalter-ego een geweldige zet zou zijn.

Link

olafwempe.com is nu online

olafwempe.com

Werk van Rocketclowns

Donemus (samengesteld uit Documentatiecentrum nederlandse muziek) is het Nederlandse instituut dat zich bezighoudt met de documentatie van hedendaagse muziek samengesteld in Nederland.

Uitgeverij van hedendaagse klassieke muziek

Donemus

Tijdens een meeting met het Haags Pop Centrum over hun nieuwe ‘SuBmarine’-website zeiden ze dat het leuk zou zijn als er een shoot-em-up met onderzeeërthema op de site zou staan.

SuBmarine shooter

SuBmarine game

High quality art prints webshop

High quality art prints webshop

Grandiarta

De fotografie en jurken voor deze campagne waren behoorlijk abstract en extreem, dus besloten we ze op een andere manier te presenteren: een side-scrolling universum in 2D parallax.

Een zijwaarts scrollend universum in parallaxed 2D

VLISCO Silent Empire

Rocketclowns Nieuws

Our interactive web animation / sound design project ‘Roberto’s Garden‘ is an interactive web experience with quite a backstory.

https://rocketclowns.com/robertos-garden-featured-on-babylonjs-com/

Roberto’s Garden op babylonjs.com

Touched is a forward thinking record label curated by Martin Boulton (aka Min-Y-Llan) and is is a non-profit label with a cause.

Touched Electronix TE 004 – nu verkrijgbaar

Rocketclowns’ sound design division branches out and gets it’s own websiteand branding

Nieuwe website voor het sounddesign van Rocketclowns: olafwempe.com

I recently learned about the pretty amazing JavaScript WebAudio API That’s a cool name for a Programming Interface that allows you to do all kinds of fun things with sound in your web browser.

Javascript music visualizer

Stel je vraag aan rocketclowns!