Roberto’s Garden op babylonjs.com

https://rocketclowns.com/robertos-garden-featured-on-babylonjs-com/

Whoa

ons interactieve webanimatie/sounddesign project ‘Roberto’s Garden‘

is te zien op babylonjs.com, tussen projecten van onder anderen National Geographic, Microsoft en The Huffington Post:

babylonjs Community

Hersenvakantie

Roberto's tuin is een interactieve webervaring met een indrukwekkend achtergrondverhaal.

Het begon als een studieproject om voet aan de grond te krijgen in babylon.js, een JavaScript-framework dat versnelde 3D WebGL-graphics beschikbaar stelt aan webontwikkelaars in een post-Flash-tijdperk. Met onze ervaring met Flash 3D-frameworks zoals Papervision en Away3D verliep de overgang redelijk soepel

De syntaxis van babylon.js is intuïtief en verraste ons met een geweldige API voor ruimtelijk geluid. Door het gedoe van WebGL-programmering uit de weg te ruimen, stelt babylon.js ons in staat ons te concentreren op het snel maken van prototypes en het bouwen van boeiende webervaringen die zowel in desktop- als mobiele browsers draaien.

Roberto was een dierbare vriend en hoogleraar pijnbestrijding, die baanbrekend onderzoek op zijn vakgebied leidde.

Op belachelijk jonge leeftijd werd bij hem kanker vastgesteld. Tijdens zijn ziekte vond hij verlichting door rond te zoomen in onze virtuele tuin en de bezienswaardigheden en geluiden te verkennen die daar te vinden zijn.

Roberto was gefascineerd door wat web- en VR-ervaringen kunnen doen voor patiënten met chronische pijn. In tegenstelling tot – vaak verslavende – medicijnen, onderzocht hij de voordelen van de ‘brain holiday’: meeslepende elektronische media en VR-ervaringen die patiënten kunnen afleiden van hun pijn, met een meetbaar effect.

We willen dit project aan Roberto opdragen en we zullen onze inspanningen op dit gebied voortzetten, wetende dat hij over onze schouders over ons heen zal kijken.

<3

Werk van Rocketclowns

Rocketclowns werd uitgenodigd om een werk te maken voor een mixed-media tentoonstelling rond het concept ‘verstilling’.

Algoritmische audiovisuele vakantie voor je brein

HUSH

Abuelo inspireert generaties sinds 1908. ’s Werelds beste gerijpte rum, gemaakt met respect voor traditie en zonder angst om grenzen te verleggen.

Traditionele Panama-rum

Ron Abuelo Nederland

ANTILOUNGE 22 – een mijlpaalrelease voor Antilounge Records uit Den Haag, heeft een briljant concept. Uitgebracht als dubbel vinyl, met beats op de ene plaat en drones op de andere, kunnen DJ’s beide platen mixen tot hun eigen combinaties van beide.

Antilounge 22 - Beats en Drones

Mastering voor Vinyl en Streaming

Donemus (samengesteld uit Documentatiecentrum nederlandse muziek) is het Nederlandse instituut dat zich bezighoudt met de documentatie van hedendaagse muziek samengesteld in Nederland.

Uitgeverij van hedendaagse klassieke muziek

Donemus

Rocketclowns Nieuws

I recently learned about the pretty amazing JavaScript WebAudio API That’s a cool name for a Programming Interface that allows you to do all kinds of fun things with sound in your web browser.

Javascript music visualizer

Our interactive web animation / sound design project ‘Roberto’s Garden‘ is an interactive web experience with quite a backstory.

https://rocketclowns.com/robertos-garden-featured-on-babylonjs-com/

Roberto’s Garden op babylonjs.com

Since the beginning of this year, we’ve been tuning and refining our WordPress development workflow

Nieuwe technologie voor websiteontwikkeling

Rocketclowns’ sound design division branches out and gets it’s own websiteand branding

Nieuwe website voor het sounddesign van Rocketclowns: olafwempe.com

Stel je vraag aan rocketclowns!